Peac Ijász szakosztály

Flower

FAWR versenyek Magyarországon

Újabb fejlemények a hazai Field Archery World Ranking versenyek terén… (teljes cikk)Amint tudjátok, az évünk úgy indult, hogy két FAWR verseny lett volna a terep minõsítõk közt. Ezzel sokan nem elégedtünk meg,
ezért alapos tájékozódás után kezdeményeztük a FAWR adminisztrációjánál a kaposvári, a veszprémi és a mozsgói minõsítõk felvételét. Hamar megkaptuk a választ: igen, elfogadják, szívesen látnak minket mint "nice" terepes nemzetet.


A következõ feladatunk, hogy a célszerûen angol nyelvû versenykiírások elérhetõségét megadjuk a FAWR számára, így az eseménynaptárukban már teljes értékkel szereplünk majd.


Miért is értékes ez a változás? A FITA keretébõl eltávozott FAWR megszüntette a kvótát, így a FITA szabályzata szerinti minõsítõ versenyek nevezhetõk a rendszerükbe (szabadidõs versenyt továbbra sem fogadnak el). A honlapon láthatóan továbbra is mûködik a rendszer, hogy mi lesz a sorsa, még képlékeny, de minden bizonnyal megmarad és fejlõdik. A Euro5Nation versenyek belül vannak a kerítésen, tehát ha kicsit büszkélkedni akarunk, akkor rangja is van a listának. A nemzetközi versenyeket automatikusan fölveszik a rangsorolóba.


A környezõ országokban jóformán csak Ausztriában és Szlovéniában rendeznek még ranglistás versenyeket, számunkra az idõpontok és a költségek sem túl szerencsések. A horvátok láthatóan kiszálltak a terep versenyek rendezésébõl, ez igen szomorúan érintett minket, meg persze a horvát sporttársakat is, akikre ezek után méltán számíthatunk. A MÍSZ és a Terep Szakmai Bizottság promóciós tevékenységének hatásfokán múlik majd, hogy sikerül-e a változásokat jól kommunikálni. A terep szakág számára több szempontból is hasznos még az új rendszer, ezt azt hiszem nem kell részletesebben ecsetelni.

Hajrá!

eredeti közlés: vlbb.szip.hu

Comments are closed.

  • Bejelentkezés