Peac Ijász szakosztály

Flower

Bátor Tábor

Az alábbi emilt kaptam, közzéteszem:
Tisztelt Uram!


A Bátor Tábor Alapítvány az Ön és Egyesületének nem anyagi jellegû segítségét, támogatását kéri.Alapítványunk krónikusan beteg gyermekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozik nyári táborok és évközi programok formájában. A Hatvan mellett mûködõ újjáépített táborhelyre
daganatos, cukorbeteg, és krónikus ízületi gyulladásban szenvedõ
gyermekeket, kamaszokat és családjaikat várjuk.

A Bátor Tábor programja a terápiás rekreáció módszerére épül, ami az orvosi és pszichológiai kezelések, terápiák kiegészítéseként fokozza a gyógyulás esélyét, tehát a gyógyítási folyamat részét képezi.

Programjainkat a hasonló terápiás rekreációs táborokat szervezõ szervezeteket tömörítõ, Paul Newman által alapított Association of Hole in the Wall Camps nevû világszövetség
tagjaként hívjuk életre. 2006 májusában maga Paul Newman is Budapestre és Hatvanba látogatott, hogy személyesen gyõzõdjön meg a Bátor Tábor kínálta programok kivételes voltáról.

A tábori élet és a tábori programok önkéntesek segítségével zajlanak. A hozzánk érkezõ 7-18 éves gyermekek betegségük jellegébõl, valamint a hosszú kórházi kezelésbõl kifolyólag fokozott orvosi, pszichológiai, emberi figyelmet igényelnek. Ezért a Bátor Táborban kiemelt figyelmet fordítunk a megfelelõ gyerek-önkéntes arány biztosítására. (2:1). Önkénteseink körültekintõ kiválasztása és képzése elengedhetetlen a biztonságos és magas színvonalú programok megvalósításához.

A Bátor Táborban a gyerekek Íjász foglalkozáson is részt vesznek, így szeretnénk olyan önkénteseket találni, akik valóban értenek az íjászathoz, még ha nem is képzett oktatók, mivel asszisztensi feladatokat ebben az esetben is be tudnak tölteni.


Ebben szeretnénk a segítségét kérni!

Szeretnénk, ha lehetõségünk lenne az Egyesületük tagjaival tudatni ezt a lehetõséget. Nagyon örülnénk, ha levelezõlistájukra eljuttathatnánk felhívásunkat, esetleg az Egyesületük telephelyén kihelyeznék plakátunkat. Valóban nagy segítséget jelente ez számunkra!

Terápiás programunk Magyarországon, és Közép-Kelet Európában is kivételes kedvezményezés szemléletében, módszereiben, programjának felépítésében és gyerekekhez való hozzáállásában.


Mivel kezdeményezésünk a térségben egyedülálló, konkrét célunk, hogy a Bátor Tábor modell-értékû közép-európai központtá váljon. Reméljük, Ön is tud ebben segíteni!

Kérem, jelezzen vissza, amennyiben a segítségünkre tudna lenni a felhívásunk terjesztésében! Szívesen elküldjük rövid szöveges felhívásunkat, illetve postán eljuttatjuk önökhöz plakátunkat.


Segítségét elõre is nagyon köszönjük!

Bokrétás Ildikó


önkéntesszervezõ

Bátor Tábor Alapítvány
1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.
http://www.batortabor.hu/
Mobil:+ 36 30 696 1076
Tel: +36 1 457 3840
Fax: +36 1 388 2124

Comments are closed.

  • Bejelentkezés